Történetének legnépesebb csapatával vettek részt a magyar versenymászók a március 5-i grazi nemzetközi boulder versenyen, ahol főleg a gyermek és serdülő kategóriákban születtek kiváló eredmények.

Kilenc U14 és tizenkilenc ifi induló vett részt a hétvégi grazi Housemeisterschaft elnevezésű nemzetközi boulder versenyen.

“A gyerek és serdülő kategóriákban nagyon szép eredmények születtek. Mindenki derekasan helytállt, fárasztó nap volt a gyerekeknek, szülőknek, edzőknek egyaránt” – értékelt röviden Schmidt Tamás válogatott edző.

A sportmászásban hagyományosan nagyon erős szlovénok szintén kb. 30 fős csapattal képviseltették magukat, így elég erős mezőny alakult ki. A férfi nyílt döntőben három szlovén és két osztrák mászó, valamint Vályi Gergő “Gege” harcolt a dobogós helyezésekért. A döntőbe csak úgy lehetett bejutni, ha a mászó minden utat topolni tudott. Radics Attila egyetlen top próbával csúszott Gege mögé a hetedik helyre, így neki már nem szurkolhattunk a döntőben. Ott szintén három 3 top kellett, és mivel az egyik út első mozdulata túl nehéznek bizonyult Gege számára, ő sem tudott a hatodik helyről előre lépni.

A gyerekeknél U12-ben (nálunk gyerek kategória) egy lány és egy egy fiú indult, U14-ben (serdülő) pedig három fiú és két lány. A selejtezőben nagyon jól ment mindenkinek, volt aki várakozáson felül is teljesített. A gyerekeknek kicsit könnyűre sikerült a setting, a serdülőknél jobban el volt találva a szint, de mindenhol elég kreatív és minőségi utak voltak. Az látszott, hogy a döntő rendszerhez szokott osztrákokkal szemben a döntőben a mieink kicsit meg voltak illetődve, de tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt a verseny, így is büszkék lehetünk az eredményekre, és jó visszajelzést kaptunk arról, hogy jó irányba halad a munka.
Eredmények:
U12 – lány:
Tóth Viki 3. hely – legjobb magyar helyezés a hétvégén
U12 – fiú
Balsai Mihály 5. hely
U14 – lány:
Fischer Lili 5. hely
Domahidy Kata 6. hely
U14 – fiú:
Füstner Leon 6. hely
Böröczky Ferenc 7. hely
Tóth Vince 10. hely
U16 – lány:
Zsákai Eszter 11. hely
Tóth Veronika 14. hely
Góbor Jázmin 15. hely
U16 – fiú:
Lányi Kristóf 13. hely
Storch Paul 14. hely
Zolnay András Lázár 15. hely

Női nyílt:
Kerry Ella 14.
Somorjai Zorka 17. hely
Jároli Nóra 19. hely
Répcevölgyi Csenge 20. hely

Férfi nyílt:
Vályi Gergő 6. hely
Radics Attila 7. hely
Tóth-Magériusz Marcell 19. hely
Fuksz Bence 28. hely
Kovács Samu Benedek 31. hely
Kovács Samu 34. hely
Orosz Ádám 39. hely
Csorba Péter 42. hely

Katt a képre a fotókért!

Graz House Meisterschaft 2022

Graz House Meisterschaft 2022