Kedves Mászóterem Üzemeltetők, Kedves Mászóközösség!

A koronavírus járvány miatti korlátozások az elsők között érintették a hazai műfalas mászótermeket. Közösségi felelősségetek tudatában elsők között zártátok be kapuitokat, ami példa értékű. Mászók nélkül szinte egyik napról a másikra megszűntek a bevételi forrásaitok, miközben az állandó költségek továbbra is terhelnek benneteket: a bérleti díjak, a munkatársaitok bére, a közterhek. Ilyen körülmények között csak nagyon rövid ideig lehet fennmaradni. Az időszak átvészeléséhez önmagában a mászótermek válságkezelő intézkedései nem feltétlenül elegendők, a mászóközösség támogatására, az együttműködésre is szükség van.

Egyelőre csak bízni tudunk abban, hogy a korlátozásokat belátható időn belül enyhítik, és ha fokozatosan is, de újra elkezdhettek dolgozni és mászókat fogadni a termekben. Addig is azonban minden lehetséges és kreatív megoldást latba kell vetnünk a fennmaradásért.

Számos megkeresést kaptunk Tőletek a témában, és több remek kezdeményezést látunk a termek részéről. A budapesti Monkey Boulder például matrica csomagot és egyedi mintázatú pólót készít, amelyek megvásárlásával a mászók a termet támogatják (lásd a lenti posztot). A hangsúly pedig azon van, hogy elsődlegesen a termükbe járó mászókat szólítják meg. Kérünk benneteket, mászókat is, hogy legyetek proaktívak és keressétek a lehetőségét, hogyan tudtok segíteni kedvenc hazai mászótermeiteken! Lentebb olvashatjátok a hazai mászótermek listáját és elérhetőségüket.

Érkezett ötlet egyedi mintás, egységes arculatú maszkok készítésére, illetve különféle megoldások (pl ajándékutalvány) előre vásárlással, utólagos teljesítéssel. Javasoljuk, hogy mindannyian éljetek ezekkel az eszközökkel, mozgósítsátok a termeitekbe járó mászókat! Ötleteiteket, az általatok alkalmazott módszereket osszátok meg velünk is, hiszen közösen fellépve, koordináltan nagyobb eséllyel tudunk eredményt elérni.

A mászósporthoz köthető iparági szereplőket is összefogásra buzdítjuk, lehetőségeik és profiljuk szerint keressük együtt a fennmaradást segítő eszközöket, módszereket!

A szövetség az összes termet, egyesületet, edzőket és dolgozókat képviselve a fentieken túl is minden rendelkezésére álló eszközt és kapcsolatot megmozgat a forrásteremtésre a túlélés és a sportág jövőjének érdekében. Az intézkedéseitek promóciójára a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kommunikációs felületeit természetesen rendelkezésetekre bocsátjuk.

A mászótermek listája:

(Ha valamilyen véletlen folytán nem találnád magad a listán, kérjük, jelezd elérhetőségeink bármelyikén!)

IBEX – Győr
Monkey Boulder, Budapest
Gravity Boulder Bar, Budapest
Gi Falmászó Klub Budapest
Mászóka- Szombathely
Veszprém- VESE
Factory Arena Miskolc
Redrock Falmászó Klub Székesfehérvár
Rotpunkt Székesfehérvár
BigWall Falmászó Klub Budapest
Balassagyarmati Hegymászó Klub
Riszi DSE Szolnok
Klébi Sportmászás Budapest
Spider Club Budapest
Spirit Boulder Budaörs
Barock Boulder Vác
Camp One Gym Pécs
Falmászás Pécs
Rox Boulder Keszthely
Boulder Club Mountex Budapest
Darvas SZDSE Kiskunfélegyháza

Borítókép: Mozgásvilág