Iszonyú hőségben, de végre maszk nélkül versenyezhettek a múlt hétvégén a pécsi CampOne Boulder Magyar Kupa nevezői. A szervezők nagyszerű utakat építettek, melyhez jó falstruktúra társult.

A női mezőnyben hiányzott az idén két versenyt is nyerő olasz Annalisa De Marco. Nem jutott a döntőbe a női mezőny egyik legjobb mászója, Somorjai Zorka, aki még mindig sérülésével bajlódik, ezért sajnos a selejtezőt sem tudta végigmászni. Remekelt viszont a selejtezőben a szabadkai Bognár Nóra, akinek egyébként a határon túlról többen átjöttek szurkolni, de a döntőben már nem tudta hozni ugyanezt a koncentrációt. A döntőbe jutott lányok közül Kerry Ella hozta a legjobb teljesítményt, magabiztos mászással, egyedüliként két topot mászva szerezte meg a győzelmet.

CampOne Boulder Magyar Kupa Női végeredmény

Négy verseny után a bajnokságot is Ella vezeti.

“Mindig szeretek a CampOne-ban mászni, és idén is hangulatos versenyt dobtak össze a szervezők. Az útépítők is kitettek magukért a színvonalas boulderekkel. A kvalifikáció alatt kicsit összeszedetlenül másztam, becsúszott néhány hiba, a döntőben viszont már sikerült fókuszálnom” – értékelt Ella a verseny után.

A férfiaknál három nagy név is hiányzott: Farkas Tamás, Strommer Soma és Bakurecz Ádám sem tudott indulni sérülés miatt.

Bár a selejtezőből Tusnády Nimród 19 topot mászva az első helyen jutott a döntőbe, ott már nem tudta ugyanezt a teljesítményt hozni, és a dobogóról is lecsúszott. A döntőt fejben és erőben ezúttal Radics Attila hozta le legjobban, így a győzelmet ő szerezte meg Vályi Gergő előtt. A dobogó harmadik fokára kisebb meglepetésre Csorba Péter állhatott fel. Őt érdemes külön kiemelni, mert a selejtezőben és a döntőben is jó ritmusban, hangulatban és koncentráltan mászott, egyértelműen látszik rajta a fejlődés.

CampOne Boulder Magyar Kupa férfi végeredmény

A bajnokságot továbbra is Farkas Tamás vezeti, Vályi Gergő, Tusnády Nimród és Radics Attila előtt. Négyüket azonban csak 55 pont választja el egymástól (egy győzelem 100 pontot ér).

“Nagyon örültem hogy COVID szempontjából ezen a versenyen szinte már szabadnak érezhettük magunkat. Éreztem, hogy most lesz esélyem megnyerni a versenyt, mert relatíve jó formában vagyok (a legutóbbi nemzetközi válogatott trip alatt sikerült Ifi Európa kupa döntőbe jutni és sziklán is mászni egy 8b bouldert). Egy remek hangulatú döntőben ez be is igazolódott. Köszönöm a szervezést és a szurkolást!”- nyilatkozta Attila a verseny után.

A verseny teljes eredménylistáját és a bajnoki pontverseny állását megtaláljátok ezen a linken.