A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Oktatási Bizottsága az alábbiakban szeretné tájékoztatni az érdeklődőket az MHSSZ szervezésében megvalósuló és államilag elismert sportmászó sportoktatói képzésről.

Mint arról már valószínűleg értesültetek, a felnőttképzés rendszere megváltozott: az Országos Képzési Jegyzéket (OKJ) a Szakmajegyzék váltotta fel. Ezért a sportoktatói tevékenység végzéséhez szükséges, jogszabályban meghatározott képesítési követelményt egy sportmászó sportoktatói szakképesítésre felkészítő szakmai képzés elvégzésével, és azt ezt követő sikeres szakképesítő vizsgával lehet majd teljesíteni.

A sportmászó sportoktatóként végzett személy, ezzel az államilag elismert végzettséggel,
jogosulttá válik a sportmászáson belül oktatói munkakör betöltésére.

A képzés programkövetelménye jelenleg engedélyeztetési fázisban van, jó eséllyel 2022
szeptemberében el is indulhat, de ez még korántsem biztos. Jelen pillanatban még azt sem
tudjuk biztosan, hogy indul-e a képzés idén, és azt sem, hogy pontosan milyen feltételekkel,
sőt még azt sem pl., hogy pontosan mennyibe fog kerülni!

A nagy érdeklődésre tekintettel, a leendő jelentkezők érdekében úgy döntöttünk, hogy előre gondolkodnunk, így az esetleges zöld jelzés esetén időben tudunk majd reagálni és késlekedés nélkül indítani a képzést. Ezért, azok számára, akik el tudják fogadni a fentebb leírt bizonytalanságot, kihirdetjük az előfelvételi vizsga részleteit. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a sikeres felvételi vizsga csak akkor jelenti a képzésre való felvételt, ha a leendő hallgató a későbbiekben kihirdetésre kerülő feltételeket is el tudja fogadni majd. (A későbbiekben fog indulni Sportmászás sportedzői képzés is, melynek egyik előfeltétele a vizsgázott sportoktatói képesítés megléte lesz…)

A további részleteket az alábbi pdf dokumentumban találjátok, a szintén pdf formátumú jelentkezési lapot pedig erre a linkre kattintva tudjátok letölteni.

ELOtajekoztato_MHSSZ-Sportmaszo-sportoktato-kepzes_2022_v13

Címlapkép: Kocsis Richárd