Vissza

Szervezet

Szervezet felépítése

Kandrács Ildikó, elnök

1996-ban kerültem a mászás bűvkörébe. Főleg az alpesi sportmászásban tapasztaltam meg a sport végtelen szépségét, mely életszemlélet-formálás szempontjából sem utolsó. 2010-től kezdődően 12 éven át edzőként és sziklamászó oktatóként tevékenykedtem, kicsiknél és nagyoknál egyaránt. Egyesületem, a Zerge SZSE, 2012 óta tagja az MHSSZ-nek. 2015-ben választottak meg az MHSSZ elnökévé először, melyet 2020-ban egy újabb ötéves mandátum követ. A felelősség, a fejlődés, az út és a cél elérése, melyet kitűztem a szövetség céljaként, egy kihívásokkal teli, de izgalmas életet teremtett számomra.

Kandrács Ildikó, elnök

Dr. Ágoston Viktor, Hegymászó szakágvezető

Közel 20 éve mászom, illetve űzök hegyi sportokat. A mászás lényege számomra a természettel kialakuló szoros kapcsolaton keresztül jelenik meg legerősebben. Elbűvölő a komplexitása, hiszen nemcsak fizikai, hanem technikai, lelki, tudás-, és célorientált aspektusai is vannak, amelyekben valahol mindannyian meg tudjuk találni magunkat.  A szövetség munkájába először a Síalpin Egyesület vezetőjeként révén folytam bele, majd közös Erasmus pályázatokon keresztül ismertem meg jobban azt a lelkes csapatot, amelynek 2019 óta a szakág vezetőjeként tagja lehetek. Kiemelt célom olyan képzési rendszer támogatása, amely segítségével  a hegyi sportokat űzők megalapozott, naprakész tudással rendelkezve mozognak a hegyekben.

Meggyőződésem, hogy  magyar hegymászás jövője a jelenbe fektetett munkában gyökerezik: középtávon a hegymászó-utánpótlás kinevelésének és mentorálásának a rendszerét alakítjuk ki a Hegymászó Válogatott életre hívásával.

 

 

Dr. Ágoston Viktor, Hegymászó szakágvezető

Nagy Ervin, Versenymászás szakágvezető

1990 óta mászom. 2007 óta vagyok a Gerecse Sziklamászó Sportegyesület elnöke, 2018 óta pedig a szövetség versenymászó szakágának vezetője. A mászás elválaszthatatlan része az életemnek. Oktatóként és edzőként tevékenykedem, versenyzőket is készítek fel. A Magyar Kupasorozat szervezése mellett annak versenyzőként magam is aktív részese vagyok. Szívesen mászom magasabb alpesi falakon is, az Alpokban több alpesi mászóút első magyar megmászásában vettem részt. Az elmúlt harminc évben behatóan megismertem a hazai mászósport berkeit, a megszerzett tapasztalatokkal felvértezve munkálkodom a sportág fejlesztésén, előrelépésén, népszerűsítésén a hobbimászóktól a profi versenyzőkig. Elsődleges célom a hazai versenymászók nemzetközi szinten elért eredményességének növelése és a mászás tömegsporttá válásának elősegítése.

 

 

Nagy Ervin, Versenymászás szakágvezető