Az ifjúsági Európa-bajnok sportmászó, Vályi Gergő megmászta a jelenlegi második legnehezebb magyar sportmászó utat, a Kis-Gerecsében található Zed is Deadet.

A “Zed is Dead” nevű sportmászó utat Urbanics Áron, a Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatott csapatvezetője nyitotta 2014-ben. Bubb Ferenc, a hazai sportmászás sportoktató és sportedző képzés szakvezetője kiváló ismerője a hazai sportutak krónikájának, készséggel avat be bennünket a Zed is Dead mászástörténetébe:
Gege az ötödik megmászója (4. ismétlője) az útnak, amelyet Urbanics Áron nyitott 2014 június elején. Farkas Tomi volt az első ismétlő az év októberében, majd 2017-ben Zengő Márk, 2018-ban pedig Komjáti Zoltán. Jelenleg ez a második legnehezebb megmászott út itthon, nehézségét 8c/c+ (kb. XI-) adják. 
Sokáig a Zed is Dead volt a legnehezebb hazai mászóút, mígnem 2020 nyarán Farkas Tamás meg nem mászta az Utópia Szuperdirektet Kecske-hegyen. Ennek nehézségét tisztán 8c+-ra adják, Urbanics Áron nittelte.
Gege az utóbbi időben sorra pipálja ki a legnehezebb hazai mászóutakat. Tavaly nyáron a szintén a Kisgeriben található Bányarémet mászta, sötétben, fejlámpával (8c). A Zed is Deadre is fente már a fogát.

Korábban már nézegettem, de igazán csak most próbáltam rá. Ez az eddigi legnehezebb utam, és alig néhány próbából sikerült – újságolta Gege a közösségi oldalain.

Gege egy rövid videót is publikált a mászásáról: