Vissza

50. alkalommal rendezik a világ legrégebbi sziklamászó versenyét Aggteleken

A résztvevőket idén extra meglepetés kihívás várja

Idén immáron ötvenedik alkalommal rendezik meg a világ legrégebbi sziklamászó versenyét Aggteleken. Az Aggtelek Kupa sziklamászó fesztivál résztvevőit egy extra meglepetés kihívás is várja.

Augusztus 10-én csütörtökön kezdődik 50. Aggtelek Kupa háromnapos sziklamászó fesztivál az Aggteleki Nemzeti Parkban. Ez a legrégebbi múltra visszatekintő, természetes sziklán megrendezett sziklamászó verseny a világon, egyúttal hazánk egyetlen olyan sportmászó versenye, melyet természetes sziklán rendeznek.

A versenyt 1974-ben rendezték először, az Aggteleki Nemzeti Park Baradla-barlangja felett magasodó mintegy hetven méteres sziklafalon. A helyszín azóta sem változott, így az ország egyik legkülönlegesebb mászóhelye várja a vállalkozó kedvű sportmászókat. A versenyt, amely az elmúlt közel öt évtizedben igazi sziklamászó fesztivállá nőtte ki magát, immáron 14 éve a Perem Sziklamászó Egyesület szervezi.

Meglepetés kihívás

Mach András jóvoltából a verseny ötvenedik jubileuma tiszteletére a résztvevők egy extra kihívásban is kipróbálhatják magukat. Hogy ez pontosan mi, azt sajnos nem árulhatjuk el, de ipari kémeink az alábbi képeket csempészték ki a mester műhelyéből: