Vissza

A cseh válogatott vendégszereplésével rendezték a Monkey Power 7 boulder Magyar Kupafordulót

A magyar mászók közül Kerry Ella és Farkas Tamás volt a legjobb az év második Magyar Kupafordulóján a budapesti Monkey Boulderben
A cseh válogatott, szerb és bolgár versenyzők is indultak az év második boulder Magyar Kupafordulóján, a budapesti Monkey Boulderben. A magyar versenyzők közül Kerry Ella és Farkas Tamás volt a legjobb.

Monkey Power 7 - Magyar Kupaforduló nemzetközi részvétellel

"Minden évben a legnagyobb verseny a Monkey Power, melyet idén már a 7. alkalommal rendeztünk - mondta Buzgó Botond, a Monkey Boulder ügyvezetője. - Az idei 310 nevező, végül 298 induló, köztük a cseh válogatott, nem hiába választották a Monkey Boulder által rendezett kupafordulót felkészülési versenyüknek. Hogy még nemzetközibb legyen érkeztek hozzánk szerb és bolgár versenyzők is, így izgalmas selejtezőt és döntőt ígért a kupaforduló."
Az érvényes versenyszabályok szerint a felnőtt döntőben hat fő férfi és hat fő női magyar versenyzőnek kell bejutnia a selejtezők során elért eredmények alapján. Mivel azonban az erős cseh válogatott női versenyzői közül öt fő jutott be, így 11 fős volt a női döntő, míg a férfiak között 1 cseh válogatott jutott be, így lett az ő döntőjük 7 fős.

Cseh győzelem, Kerry Ella a legjobb magyar

A női döntőben komoly erőt képviseltek a cseh válogatott vendégversenyzők: elhozták ez első négy helyet. A magyar versenymászók közül Kerry Ella érte el a legjobb eredményt, az ötödik helyen zárt. Az idénynyitó Ibex Bouldert megnyerő Lengyel-Mitzl Jázmin ezúttal a hetedik helyen zárt, Ella és Bognár Nóri mögött a harmadik legjobb magyarként. Monkey Power 7 2022 Boulder Magyar Kupaforduló női eredmény Monkey Power 7 2022 Boulder Magyar Kupaforduló női döntő eredmény

Edző és tanítványai az első háromban

Farkas Tamás, a magyar versenymászó válogatott vezető edzője nyerte a férfiak döntőjét. A második helyen a szezonnyitó Ibex Boulder versenyét nyelvvizsgája miatt kihagyó Radics Attila, a harmadikon pedig a tavalyi bajnok, Ibex-győztes Tusnády Nimród végzett. Monkey Power 7 2022 Boulder Magyar Kupaforduló férfi döntő eredmény Monkey Power 7 2022 Boulder Magyar Kupaforduló férfi döntő eredmény A részletes eredménylistát nemekre, kategóriákra szűrve megtekinthetitek erre a linkre kattintva. A szervezők komolyabb fotógalériával is jelentkeznek hamarosan, addig is egy kis ízelítő: