Vissza

Debütált a Magyar Kupában a Fless! Boulder

Budapest új bouldertemében rendezték a sportmászó Boulder Magyar Kupa idei harmadik fordulóját
Budapest új bouldertemében, a Fless! Boulderben rendezték a sportmászó Boulder Magyar Kupa idei harmadik fordulóját, ahol a női és a férfi győztes is idei második győzelmét aratta. A járványhelyzet miatt sajnálatosan elmaradt győri Ibex Kupa után Budapesten folytatódott a 2021-es Boulder Magyar Kupa. A helyszín alig néhány hónapja nyílt, az ismert sportmászó és boulder specialista Király Nóra és társainak "szerelemprojektjeként". A szezon harmadik boulder kupa fordulóján idei második győzelmét szerezte az olasz válogatott "vendégjátékosa", Annalisa de Marco. Mögötte Lengyel-Mitzl Jázmin és Kerry Ella végzett a dobogón. Fless Boulder Magyar Kupa 2021 eredmények Fless Boulder Magyar Kupa 2021 női döntő eredmények A Boulder Magyar Kupa összetettjében továbbra is Kerry Ella vezet. A férfiaknál Farkas Tamás győzött, Strommer Somát és Tusnády Nimródot megelőzve. Fless Boulder Magyar Kupa 2021 eredmények Fless Boulder Magyar Kupa 2021 férfi döntő eredmények Vályi Gergő betegség miatt nem indult, így Farkas Tamás a Boulder Magyar Kupa összetettjében is átvette a vezetést. A versenyzők többségéhez hasonlóan Tomika is méltatta az utakat, de saját teljesítményével még így sem volt maradéktalanul elégedett:
Az útépítők megint nagyon kitettek magukért, minőségi versenyben volt részünk, köszönet érte a fless! csapatának!
A versenyt megelőző egy héten sajnos nem tudtam edzeni ezért nem a legjobb formában, de nagy motivációval vágtam neki a versenynek. 
Örülök a győzelemnek, de őszintén megvallva nem vagyok teljesen elégedett a döntőben nyújtott teljesítményemmel. A két megmászatlan útnál is úgy éreztem hogy teljesíthetőek lettek volna.
Nagy öröm számomra, hogy vasárnap a tanítványaimnak is jól sikerült a verseny a mini-gyerek-serdülő korosztályokban!
Varga Tibor szervező elégedetten nyugtázta a verseny tapasztalatait:
Sok év magyar és nemzetközi versenytapasztalattal a hátunk mögött volt egy kialakult képünk arról, hogy mik azok a (sokszor apró) dolgok, amik egy versenyt kiemelkedővé tesznek és hogy hogyan szeretnénk megcsinálni a sajátunkat. A koronavírus okozta bizonytalan helyzet miatt meglehetősen szűk időkeret állt rendelkezésünkre a verseny megszervezéséhez, ám ez végül semmilyen problémát nem okozott a szervezésben, mindenre sikerült teljes mértékben felkészülnünk és a lebonyolítás is zökkenőmentes volt. Úgy gondolom, hogy az egész esemény méltán képviselte azt, amit a fless! megálmodásakor célul tűztünk ki magunknak és öröm volt látni, hallni, hogy a versenyzők jól érzik magukat, élvezik a bouldereket, szurkolnak egymásnak. Szeretném megköszönni a segítséget mindenkinek, aki valamilyen formában részt vett a verseny lebonyolításában, nélkülük ez biztosan nem sikerült volna!
A döntőket az alábbi videón tudjátok visszanézni: