Vissza

Együttműködés az MHSSZ és a Pakisztáni Hegymászó Szövetség között

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség és a Pakisztáni Hegymászó Szövetség közötti együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Kandrács Ildikó elnök asszony Pakisztánban
A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség és a Pakisztáni Hegymászó Szövetség közötti együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Kandrács Ildikó elnök asszony Pakisztánban Kandrács Ildikó elnök asszony nemrégiben magánúton Pakisztánban járt. A forrongó politikai helyzet miatt nem lehetett elhagyni Iszlámábádot, és magában a városban is csak fegyveres kísérettel lehetett közlekedni. Viszont éppen ennek köszönhetően volt alkalma diplomáciai kapcsolatok építésére.
"Két találkozóm volt Abu Zafar Sadiq-kal (a Pakisztáni Hegymászó Szövetség elnöke) és Ali Muhhamad Saltoróval (expedíciószervező ügynöksége van), akikkel végül egy szándéknyilatkozatot írtunk alá, a két szövetség jövőbeni lehetséges közös együttműködésről. Abu felajánlotta, hogy nagyon szívesen tart egy Zoom meetinget, a pakisztáni hegymászás iránt érdeklődő magyar sporttársaknak, ahol bemutatja a Karakorum hegyláncolat nyújtotta lehetőségeket, a túrázástól egészen a hegymászásig. Ezen kívül meglátogattam a Quaid-i-Azam Egyetemet Iszlámábádban, ahol a rektortól ajándékba kaptam a világ legszebb fotóalbumát a Karakorumról"- mesélte Ildikó.
Bízunk benne, hogy a találkozó egy mindkét fél számára gyümölcsöző együttműködés kezdete, és a megállapodásnak köszönhetően sok magyar mászó számára nyílik lehetőség Pakisztáni expedícióban vagy trekking túrán való részvételre.