Vissza

IV. TRAVERZ Nehézségi Mászó Magyar Kupa

Magyar Kupa forduló az MHSSZ által fenntartott VR Versenyrendszeren keresztüli nevezéssel

Helyszín:

MAG47 mászóterem, 1106 Budapest, Maglódi út 47. bejárat: Kada u. 144.

A verseny alatt a mászóterem üzemel, a verseny egy lezárt területen zajlik. A versenyzők a létesítmény boulder részét használhatják. Váltócipő és a terem házirendjének betartása mindenki számára kötelező!

Időpontok:

2022.12.10. szombat délelőtt
Ifi B, Ifi A, Junior, Senior és Nyílt korosztályok (29 fő)
Regisztráció 1. csoport 7:30-8:30
Útbemutatás, technikai megbeszélés 1. csoport 8:40-8:55
Mászás 1. csoport (ezen belül sorsolás szerint) 9:00-13:05
2022.12.10. szombat délután
Ifi B, Ifi A, Junior, Senior és Nyílt korosztályok (44 fő)
Regisztráció 2. csoport 10:30-12:30
Technikai megbeszélés, útbemutatás 2. csoport 13:05-13:20
Mászás 2. csoport (ezen belül sorsolás szerint) 13:30-19:00
Nyílt döntő 19:30-21:30
Eredményhirdetés 22:00-től
2022.12.11. vasárnap – Serdülő és Mini, Gyerek korosztályok
Regisztráció (serdülő) 8:00-8:40
Technikai megbeszélés, útbemutatás (serdülő) 8:40-8:55
Mászás (serdülő) 9:00-12:00
Eredményhirdetés (serdülő) 12:30
Regisztráció (mini, gyerek) 12:00-12:50
Mászás (mini, gyerek) 13:00-15:00
Eredményhirdetés (mini, gyerek) 15:30

Támogatók:

MHSSZ, MAG47 – A verseny megvalósíthatósága
Singing Rock, Petzl és Mountex – Tárgynyeremények, tombola

Nevezés:

A Magyar Kupa fordulóra az MHSSZ által fenntartott VR Versenyrendszeren keresztül lehet nevezni, mely a https://vr.mhssz.hu webcímen érhető el. A Magyar Kupa sorozat összesítésébe csak érvényes versenyengedéllyel rendelkezők kerülhetnek, mely meglétét a Szervező a regisztráció során ellenőrzi. Az a versenyző, aki az előbbi engedéllyel nem rendelkezik, csak eseti rajtengedély megváltása után indulhat.

Előnevezés rajtcsomaggal:

A VR rendszeren belül 2022.12.07. 23:59-ig lehetséges.
Nevezési díj érvényes versenyengedéllyel:
nyílt (ifi B, ifi A, junior, senior, felnőtt): 6.000 Ft/fő
mini, gyerek, serdülő: 5000 Ft/fő
Nevezési díj érvényes versenyengedély nélkül (nyílt): 8000 Ft/fő
Nevezési díj érvényes versenyengedély nélkül (mini, gyerek, serdülő): 6000 Ft/fő
Az előnevezés a nevezési díj átutalással történő kiegyenlítésével válik érvényessé.
A nevezési díjnak legkésőbb 2022.12.07. 23:59-ig kell beérkezni a következő számlára:
Számlaszám: 16200010-10095856-00000000
Számla tulajdonos: TRAVERZ Sziklamászó Sportegyesület
Számlavezető bank: MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.
Közlemény: ’név’_’születési dátum’_TraverzMK

Helyszíni nevezés:

A Szervező lehetőséget biztosít a helyszínen történő nevezésre is, amennyiben az előző pontban meghatározott maximális létszám nem telik be az előnevezés során, valamint abban az esetben, ha valamely előnevezett versenyző visszamondja nevezését és/vagy nem jelenik meg a versenyen. A szabad helyek alakulása a VR rendszerben követhető nyomon. A helyszínen csak készpénzben lehetséges fizetni a nevezést.
Lebonyolítás – 2022.12.10. Szombat
Selejtező
Utak nehézsége: 5a; 5c; 6c; 7c; 8b
A versenyzők előre meghatározott sorrendben, meghatározott pihenőidőkkel indulnak, melyet a Szervező az előnevezés lezárása után tesz közzé. Minden indulónak kötelező valamely megtekintési időpontban és az izolációban megjelenni. A selejtező utak mászása izolációban történik, onsight stílusban, maximális mászóidő 5 perc. Pihenőidő két út között: 13 perc. A versenyzők nem láthatják egymást mászás közben! A különböző csoportok versenyzői sem láthatják a másik csoport mászását. A biztosító személyt, a mászókötelet, a biztosító eszközöket a Szervező biztosítja minden versenyző részére. A versenynapokon minden utat előlmászással kell teljesíteni, az első akasztásra minden versenyző jogosult, melyet az őt bekísérő biztosító személytől kérhet.
Kérünk minden résztvevőt, hogy aki már végzett a mászással az ne adja le a bétát, a fair versenyzés érdekében! Szurkolni ér! 😊
Döntő Show Szombat (Nyílt kategória): 19:30-21:30
A döntőbe a Nyílt kategória első 8 női és első 8 férfi versenyzője kerül a selejtező utakon elért eredmény alapján. A pontszámítás az MHSSZ Verseny Rendszerében és az érvényben lévő szabályozás szerint történik. A döntő a selejtezőhöz hasonlóan izolációban zajlik, a versenyzők a selejtezőben elért eredmény fordított sorrendjében rajtolnak. Mászóidő: 6 perc.
Utak nehézsége: Női – 7c/7c+; Férfi – 8b
Lebonyolítás – 2022.12.11. Vasárnap
Serdülő:
Utak nehézsége: 5 db, 5a – 7b között
A versenyzők előre meghatározott sorrendben, meghatározott pihenőidőkkel indulnak, melyet a Szervező az előnevezés lezárása után tesz közzé. Minden indulónak kötelező valamely megtekintési időpontban és az izolációban megjelenni. A selejtező utak mászása izolációban történik, onsight stílusban, maximális mászóidő 5 perc. Pihenőidő két út között: 13 perc. A versenyzők nem láthatják egymást mászás közben! A biztosító személyt, a mászókötelet, a biztosító eszközöket a Szervező biztosítja minden versenyző részére. A korosztálynak minden utat előlmászással kell teljesíteni, az első akasztásra minden versenyző jogosult, melyet az őt bekísérő biztosító személytől kérhet.
Kérünk minden résztvevőt, hogy aki már végzett a mászással az ne adja le a bétát, a fair versenyzés érdekében! Szurkolni ér! 😊
Mini, gyerek:
Utak nehézsége: 5 db, 4a - 6c+ között
A mini, gyerek kategóriák versenyén a mászás jam jelleggel történik. A biztosító személyt, a mászókötelet, a biztosító eszközöket a Szervező biztosítja minden versenyző részére. A versenyzők felső biztosítással, toprope másznak, minden úton egy próbálkozási lehetőséggel. Pontazonosság esetén „szétlövésre” (szuperdöntő) kerül sor.
Vitás helyzetek, óvás
A pontszámítással, pontok megítélésével kapcsolatban Szervező az érvényben lévő MHSSZ szabályozás szerint jár el, mely megtalálható a https://vr.mhssz.hu honlapon. Az utak megmászása után minden versenyzőnek jóvá kell hagyni a pontozást az úthoz kirendelt pályabírónál. Amennyiben nem ért egyet a pályabíróval, és a problémát nem lehet rögtön rendezni, úgy a verseny főbírójához kell fordulni az óvási szándékkal. Az óvás díja 2.000 Ft, mely a jogosnak ítélt kifogás esetén visszajár a versenyzőnek. A helyszínen további fellebbezési lehetőség nincs, ha a versenyző nem fogadja el a főbíró döntését, úgy az MHSSZ Sportmászó Szakág vezetőségénél teheti meg panaszát.
Díjazás
A Női Nyílt és Férfi Nyílt kategóriák 1, 2. és 3. helyezettje tárgynyereményben és éremben részesül, az elsők megkapják a Traverz Kupát. A 4, 5. és 6. helyezést elérők oklevelet kapnak.
Minden további kategória 1, 2. és 3. helyezettje oklevélben és éremben részesül, a 4, 5. és 6. helyezést elérők oklevelet kapnak.
Szervező és elérhetősége
TRAVERZ Sziklamászó Sportegyesület
Erdélyi Balázs: +36309145728 traverzse@gmail.com
Általános tudnivalók
  • A versenyen csak és kizárólag visszafűzött perec csomóval történő mászás engedélyezett,
  • A versenyen csak mászásra alkalmas állapotban lehet indulni. Alkohol és egyéb tudatmódosító szerek alkalmazása tilos, a Szervező fenntartja a jogot, hogy az ilyen állapotban megjelenő versenyzőket kizárja a versenyből,
  • A versenyen a fent leírtakon túl az MHSSZ érvényben lévő versenyszabályzata és az általánosan elvárható mászó etika van érvényben. Kérünk minden nevezőt ezek be- és tiszteletben tartására. Kihágás esetén a Szervező fenntartja a jogot, hogy az érintett versenyzőt kizárja a versenyből,
  • A falmászás (jogszabály szerint) extrém sportnak minősül, így a TB nem támogatja. A verseny idejére a Szervező a versenyzőkre külön biztosítást nem köt,
  • Versenyző a nevezésével elfogadja a fent leírtakat, hozzájárul adatainak kezeléséhez, valamint ahhoz, hogy a verseny ideje alatt kép és hangfelvételek készülnek róla.
  • Rendezők a változtatás jogát fenntartják.