Vissza

Jelentkezési felhívás mászófalak 2023

Jelentkezési felhívás a Magyarország területén újonnan épülő, illetve már meglévő kül- és beltéri mesterséges mászófalak építésére, felújítására és bővítésére.

2020-21., illetve 2022-ben meghirdetett ezirányú felhívások, összesen 90 millió Ft felhasználását tették lehetővé 40 db mászóterem számára. A program rendkívül sikeres és népszerű az oktatási intézmények és a már meglévő mászótermek körében. A három év alatt összesen 73 db jelentkezés érkezett be, 360 millió Ft támogatási értékkel. Az aktív Magyarországért felelős államtitkárság szakmai döntése alapján a támogatás lehetősége 2023-ban folytatható, 35 millió Ft támogatással, hasonló feltételekkel, mint a 2022-es évben.

A jelentkezési felhívás célja a Magyarországon egyre növekvő népszerűségnek örvendő, szabadidő- és versenysportként is végezhető, sportmászást támogató, új kül- és beltéri mesterséges mászófalak építése, vagy már meglévő műfalak felújítása és bővítése, egy erre irányuló program (Program) keretében.

A magyarországi mászótermek műfalai a folyamatos használattól felújításra szorulhatnak, eszközeik bővítést igényelhetnek. Ezen műfalak felújítása és bővítése a kedvtelési célból mászók illetve versenyszerűen sportolók lehetőségeit növelné. Ez utóbbi a falmászás 2021-es Olimpiai Játékokon való bemutatkozásával még nagyobb jelentőséget kapott a magyar sport utánpótlás nevelését tekintve.

A jelentkezési felhívás teljes szövege az alábbi ablakban olvasható (lapozható pdf formátum, vidd rá a kurzort), továbbá erre a linkre kattintva is letölthető. A jelentkezéshez szüksége nyilatkozatot pedig erre a linkre kattintva tölthetitek le.