Vissza

Lengyel-Mitzl Jázmin és Tusnády Nimród nyerte a 2022-es Boulder Magyar Kupa nyitányát

A győri Ibex Boulderben rendezték az idei első Magyar Kupafordulót
A győri Ibex Boulder volt a házigazdája a 2022-es év első boulder Magyar Kupafordulójának, március 18-20. között. A rutinos szervezőnek számító versenyhelyszínen szokás szerint minden korcsoportban népes mezőny gyűlt össze, még úgy is, hogy a válogatott egy része ugyanekkor egy csehországi V4-es nemzetközi edzőtáborban vett részt. Többen pedig a tanulmányaikkal próbálják összeegyeztetni a versenyeket.

Lengyel-Mitzl Jázmin győzelemmel kezdte a szezont

A női nyílt kategóriát a döntőben három toppal Lengyel-Mitzl Jázmin nyerte, Kerry Ella és Somorjai Zorka előtt. A tavalyi bajnok Riesing Eszter nem indult. 2022 Ibex Boulder Magyar Kupa női végeredmény 2022 Ibex Boulder Magyar Kupa női végeredmény

Tusnády Nimród szoros meccsben győzte le edzőjét

A férfiaknál a tavalyi magyar bajnok Tusnády Nimród rendkívül szoros versenyben győzte le a versenymászó válogatott vezető edzőjét, aki így egyúttal Nimród edzője is, Farkas Tamást. Mindketten három topot és négy zónát másztak. A dobogó harmadik fokára az ifjúsági Európa-bajnok Vályi Gergő állhatott fel. A szintén olimpiai aspiráns Radics Attila ezúttal nyelvvizsgája miatt nem tudott indulni a versenyen. Az érettségire készülő Nimród így nyilatkozott a verseny után:
"A hétvégi kupaforduló számomra egy tesztverseny volt. Mentálisan próbálok most minél többet fejlődni, hogy ne hibázzak versenyhelyzetekben. Jó úton haladok, a hétvége is egy jó visszacsatolás volt erről nekem."
2022 Ibex Boulder Magyar Kupa férfi eredmény 2022 Ibex Boulder Magyar Kupa férfi végeredmény A Mini lányoknál nagyon erős volt a mezőny, a versenyzésük bizalomra ad okot a jövő generációját tekintve. A részletes eredménylistát nemekre, kategóriákra szűrve megtekinthetitek erre a linkre kattintva. Itt vissza tudjátok nézni a döntőt élőben: