Vissza

Az ország legújabb mászótermében kezdődött a Nehézségi Magyar Kupa

Kerry Ella és Radics Attila nyerte a MAG47 Nehézségi Magyar Kupafordulót
Versenyrendezéssel debütált hazánk legújabb és legnagyobb köteles mászóterme Budapesten. A Magyar Kupa első idei nehézségi fordulóját március 5-7. között rendezték a Mag47 Climb & Caféban. A terem hazánk egyetlen IFSC-konform gyorsmászó falával rendelkezik. Ennek éles bevetésére ugyan picit még várni kell, de a mini, gyermek és serdülő korosztály már ezt is kipróbálhatta. A terem egyik tulajdonosa és megálmodója, Kővágó Károly értékelte a hétvégét:
"A versenyen több mint 200 fő vett részt, ami figyelembe véve az új helyszínt és a COVID 3. hullámát, nagyon jó résztvevői létszám. Egyedül a vasárnapi gyerek létszám volt kevesebb a vártnál, de itt is több helyről kaptuk a visszajelzést, hogy jöttek volna, de esetleges COVID érintettség miatt nem tudtak jönni. A 17 méteres falmagasság újdonság volt, ami néhány versenyzőnél látszott is. A verseny útépítőinek sikerült olyan utakat építeni, ami minden szinten kihívást adott a versenyzőknek. Hamarosan (várhatóan a héten) megérkeznek az automata biztosító eszközök a gyorsmászó utakra, és így a nyílt kategóriában is rendezünk majd egy kizárólag gyorsmászó versenyt a közeli hetekben."
A szombati nehézségi verseny az első volt az idei Magyar Kupában. Bár a korlátozások miatt nézők ezúttal sem vehettek részt, a hangulat így is remek volt, a versenyzők egymást buzdították. A nyílt kategóriában a tavalyi bajnok Kerry Ella győzelmével kezdődött a szezon. A második helyet a szabadkai Bognár Nóra, a harmadikat pedig Lengyel-Mitzl Jázmin szerezte meg. A férfi nyílt kategória igencsak szoros csatát hozott, melyet végül Radics Attila nyert, Vályi Gergő és Farkas Tamás előtt. A döntőre épített út a férfi nyílt kategória versenyzőin is kifogott, senki sem tudott topot mászni, legalábbis a verseny ideje alatt. Az eredményhirdetés után Vályi Gergő méregből kimászta, nem hagyta nyugodni, hogy a döntőben nem sikerült neki.
"Az idei évben a nemzetközi versenyekre készülök, ebben fontos állomás volt a Monkey most meg a MAG47 kupaforduló, habár nálam a fókusz a boulderen van egy nagyon kellemes meglepetés volt jó eredményt elérni nehézségi mászásban (nem jártam nehézségi teremben már fél éve) Nagyon szoros verseny volt és valójában hajszálak döntöttek, ahol végül én kerültem ki győztesként Öröm volt Budapest egyik legújabb és legnagyobb mászótermében a mászni - nyilatkozta a győztes Radics Attila az mhssz.hu-nak.
A részletes eredménylista erre a linkre kattintva elérhető. A MAG47 Climb & Café mászóterem a budapesti Maglódi úton március 8-án megnyitotta kapuit. A vonatkozó járványügyi rendelkezések miatt egyelőre csak versenyzők használhatják.