Vissza

Megkezdte a munkát az új megbízott szövetségi kapitány

Örömmel tájékoztatjuk a mászóközösséget, hogy 2024. június 10-től megbízott szövetségi kapitányként Harangi János segíti a versenymászó szakág munkáját

Az MHSSZ versenymászó szakágának vezetőjeként Nagy Ervin kérte a Koordinációs Bizottság és az MHSSZ elnökségének támogatását, hogy a VSZ Szakági feladatok sokasága miatt, a VSZ SZMSZ 16.3. bekezdése alapján a szövetségi kapitányi feladatokat és jogkört megbízás alapján átruházhassa. 

Új megbízott sportmászó szövetségi kapitány

“Jelenleg a betöltetlen szövetségi kapitányi teendők a VSZ szakágvezetőre hárulnak. A szakágban bizonyos feladatok halaszthatatlanok és azonnali megoldást kívánnak, de hivatalos pályázati eljárás ősztől korábban nem hozna eredményt” - indokolta Nagy Ervin. 

A megbízott szövetségi kapitány pozícióra Nagy Ervin szakágvezető Harangi Jánost javasolta, aki a felkérését elfogadta, és a pozíció betöltéséhez szükséges előírt sportmászó edző végzettséggel és szakmai tapasztalattal rendelkezik.

A megbízott szövetségi kapitány felterjesztést mind a Koordinációs Bizottság, mind az MHSSZ Elnökség egyhangú jóváhagyással elfogadta, így 2024. 06. 10-től Harangi János tölti be a megbízott szövetségi kapitány pozíciót.

A megbízott szövetségi kapitányi pozíció és jogköre érvényét veszti, amint a rendes eljárás keretén belül megválasztott szövetségi kapitány betölti pozícióját.

“Köszönöm a támogatást és a bizalmat! Remélem, hogy a hozzáadott munkám új lendületet tud hozni a versenymászó szakágban, főleg az edzői és a válogatott versenyzői vonalat tekintve” - vázolta a prioritásokat Harangi János.

Jani a mászást 2005-ben kezdte, 2013 óta foglalkozik utánpótlás-neveléssel, több válogatott kerettag és magyar bajnok korábbi edzője. Végzettségét tekintve sportmászó edző és hegymászó edző egyaránt, továbbá többször volt válogatott kísérőedző nemzetközi versenyeken és programokon. A februári közgyűlés óta tagja az informális elnökségi tanácsadó testületnek, ahol rendkívül hasznos és értékes, proaktív munkát végez. Egyedül vitte végig többek között a versenyzők szüleinek vélemény- és igényfelmérését, amely a sportmászás szakági reformjának egyik legfontosabb pillére. 

A megbízott szövetségi kapitány Bagdács Fruzsina sportmenedzserrel együttműködve végzi a sportszakmai munka magasabb szintű elvárásoknak megfelelő kereteinek kidolgozását és operatív lebonyolítását. 

Kérdésekkel, javaslatokkal az alábbi elérhetőségen tudtok Janihoz fordulni:

harangi.janos@mhssz.hu