Vissza

Megújult a tagnyilvántartási rendszerünk

A korábbi, Excel alapú nyilvántartásunkat egy korszerűbb, webes informatikai rendszer váltja fel, melyen a tagok maguk kezelik adataikat
Kedves Barátunk! Az MHSSZ tagnyilvántartó rendszere új, webes felületre költözött. A rendszer célja, hogy a tagi nyilvántartás aktuális, friss adatokkal rendelkezzen, a kártyanyomtatáshoz megfelelő minőségű adatokat szolgáltasson, illetve csökkentse az egyesületi vezetőkre és a szövetség titkárságára háruló adminisztratív terheket. Kérjük ezért az együttműködésedet a megújult folyamatokkal kapcsolatban. Ha bármilyen problémád vagy észrevételed lenne, akkor juttasd el kérlek az mhssz.it@gmail.com címre a rendszer fejlesztőihez. FONTOS INFORMÁCIÓK Mostantól az egyesületeknél és az MHSSZ-nél tárolt adataidat Te tartod karban. A rendszer a www.mhssz.hu oldalon a Szervezet főmenü alsó menüpontjából érhető el, vagy direktben erre a linkre kattintva. A regisztrációdat követően kapsz egy megerősítést kérő e-mailt, amellyel véglegesíteni tudod a regisztrációs folyamatot. Ezt követően tudsz majd bejelentkezni a felületre. Bejelentkezés után kérjük, hogy töltsd fel a még hiányzó adatokat ha vannak. Jellemzően ez szülő esetén a gondviselő adatai, illetve amennyiben új kártyát igényelsz (azaz nem csak matricát), a fotódat. Az adatok megadása után használd a 2020-as egyesületi tagsági jelentkezési felületet. Itt tudod megadni, hogy 2020-ban mely egyesület(ek)be jelentkezel. Fontos, hogyha több egyesületben vagy tag, akkor mindegyikhez itt ad le a jelentkezésedet, de MHSSZ kártyát vagy matricát csak az egyiktől igényelj. A többi jelentkezésed az egyesület tagnyilvántartási célját fogja szolgálni, amivel a törvényi előírásoknak kell megfelelni. A jelentkezésed elküldése után az egyesületed vezetői jóváhagyják azt, illetve MHSSZ tagsági igény esetén továbbítják a szövetség felé, ahol már legyártásra kerül a kártyád, illetve a matricád az adott évre. További segítség, kisokos a rendszer használatához: Legfőbb változás a korábbiakhoz képest, hogy nem az egyesületi vezetők gyűjtik be a tagok adatait és küldik tovább a Szövetség felé, hanem:
  • a tagok maguk regisztrálnak fel, és adják be a jelentkezésüket az adott évre egy vagy több egyesületbe
  • az egyesületi vezető ezt a jelentkezést a rendszeren keresztül csak jóváhagyja
  • az egyesületi vezetők által jóváhagyott jelentkezésekhez kapcsolódó adott évi igazolást (kártya, matrica) a Szövetség automatikusan legyártja
Követendő lépések a regisztrációnál:
  • Először regisztrálnod kell magadat, amit a bejelentkező képernyőről kezdeményezhetsz. Itt kell elfogadnod az adatkezelési nyilatkozatot is.
  • Regisztráció után meg kell várnod a megerősítő e-mail-t, amelyben levő linkre kattintva, és ott az új jelszavadat megadva tudod érvényesíteni a regisztrációdat.
  • Elfelejtett jelszó esetén tudsz új jelszót kérni a bejelentkező felületről. Elfelejtett felhasználói név esetén az egyesületi vezetőd meg tudja mondani a felhasználói nevedet.
  • A kezdőlapról indulva tudod módosítani az alapadataidat, kiskorú esetében pedig a gondviselői adatokat is.
  • Kezdőlapról indulva tudsz fotót feltölteni, cserélni, törölni. Fotót csak akkor tölts fel, ha kártyát igényelsz (új tag vagy, egyesületet váltottál, elhagytad a kártyádat), viszont ebben az esetben mindenképp kell fotót feltöltened. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a fotó feltöltésnél az ott található leírást mindenképp olvasd el, különben nem fogsz tudni megfelelő fotót feltölteni, hiszen fontos a méret és az arányok is. Törölni fotót csak akkor tudsz, ha nincsen beadva olyan tagsági igényed, amely MHSSz kártya nyomtatást igényelne.
  • 2020-as jelentkezés menüpontban tudod elindítani az egyesületi jelentkezéseidet. Pár fontos info ehhez a menüponthoz: - Érdemes elolvasni a szöveges instrukciókat az oldalon - Csak olyan szakágba tudsz jelentkezni, amely szakágnak a választott egyesület is tagja. - Ha csak matricát igényelsz az adott évre (mert van MHSSz kártyád), akkor meg kell adnod a kártya számát. - Ha volt valaha már kártyád, akkor is meg kell adnod a kártya számát, hogy a rendszer ne osszon új sorszámot ki. - Olyan jelentkezést is elfogad a rendszer, hogy nem szeretnél MHSSz tag lenni, ebben az esetben is add be a jelentkezésedet, hiszen a sima egyesületi tagságod is így kezdeményezhető. - A jelentkezéseim állapota menüpontban időrendben visszafelé látod a jelentkezéseidet. Itt tudod megnézni, hogy az egyesület vezetője jóváhagyta-e már a jelentkezésedet, illetve itt látod, hogy az adott évre MHSSz-től igényelt igazolás legyártása megtörtént-e már. - A jelentkezés visszavonása menüpontban a beadott jelentkezés vonható vissza, amennyiben még nem lett az MHSSz kártya legyártva vagy matrica kiadmányozva.