Vissza

Olimpiai kvalifikációs verseny - Tusnády Nimród portré

Ismerkedjetek meg az Olimpiai Kvalifikációs Verseny budapesti fordulójának egyetlen magyar sportmászójával, Tusnády Nimróddal!

Az elkövetkező időszakban több cikket fogtok olvasni majd az OQS-ről és ennek vonatkozásairól. Mielőtt az OQS szabályokba kicsit belebonyolódnánk, érdemesnek gondoltuk reflektorfénybe helyezni az egyetlen sportmászónkat, akinek megadatik a lehetőség, hogy június 20-23. között a Ludovika Campuson hazai közönség előtt is küzdhessen az olimpiai kvótáért. Ő pedig nem más, mint Tusnády Nimród!

Tusnády Nimród sportmászó portré

Nimród 7 évesen kezdett mászni és a tizensokszoros ifi-bajnoki cím után megmutatta, hogy a hazai boulder versenyeken sokáig "kihívóra" nem találó Farkas Tamásnak is kell még ennie a spenótból, ugyanis a fiatalság ifiből felnőtt kategóriába cseperedve bizony-bizony kezdi megszorongatni. Ennek eredménye lett a négyszeres felnőtt Magyar Bajnoki cím, Ifi-EB 3. helyezés, Bloc Summer Graz 1. hely, Európai Játékok 10. hely, innsbrucki Boulder világkupa 33. helyezés. Sziklán Nimród neve mellett áll több 8B boulder teljesítése, illetve 8c+ sportút megmászása.

Számos erős markú hazai mászónk van, így joggal merülhet fel a kérdés, mi alapján került Nimród kezébe az indulás joga? Az IFSC szigorú szabályokat támaszt a versenyzőkkel szemben, Magyarország a rendezői kvótáért járó feltételeket a férfiaknál tudta teljesíteni, ahol Nimród szerepelt legelőrébb az IFSC ranglistán - így ő szerezhette meg az indulás jogát.

Nimród a Gerecse SE versenyzője, kiemelt válogatott versenyző, aki a hazai edzőkön kívül az angol Lattice edzéstervet követi. A MOB kettős karrier program keretein belül kap dietetikai támogatást. Tagja a Héraklész-programnak, idén pedig a 'Tehetség Plusz program' keretében a kap jól megérdemelten támogatást a Magyar Hegy és Sportmászó Szövetségnek köszönhetően. További támogatóként Fülöp Ákos sportpszichológiában, Kinde Orsolya manuálterápiával, Wéber László menedzsmentben, a Compliance Solution Kft. pedig sportjogászi támogatást nyújt.

Nimródot élőben is láthatjátok majd mászni az OQS Budapesti állomásán június 20-23. között a Ludovika Campuson, ahová kijönni szurkolni nem csak muszáj, de már-már világpolgári létminimum!

Szöveg: Izer Bálint


Június 20. csütörtök délben Boulder Selejtezővel kezd Nimród, amelyet a másnapi 10 órakor kezdődő lead mászás fog követni.