Vissza

Zsákai Eszter és Nagy Ambrus volt a legjobb a Magyar Kupasorozat győri fordulóján

A hétvégén rendezték a III. ZTS Hungary - Ibex Magyar Kupa boulder versenyét, ahol a 14 éves Fürstner Leon döntőzött a felnőtt mezőnyben

A hétvégén rendezték a III. ZTS Hungary - IBEX Magyar Kupát, a boulder kupasorozat győri állomását, ahol nagyszerű versenyt, a házigazdáktól pedig ismét kitűnő rendezést láthattunk.

III. ZTS Hungary - Ibex Magyar Kupa 2024

A férfi nyílt mezőny igyekezett kihasználni a három kiemelt válogatott versenyző, Radics Attila, Tusnády Nimród és Vályi Gergő távollétét. A versenyzőknek a selejtezőben 10 utat kellett teljesíteniük, a döntőben pedig négyet. A férfiak nyílt mezőnyében legalább 8 bouldert meg kellett mászni a döntőbe jutáshoz, ami hozott pár érdekességet. Bár a versenyt megnyerő Ambrus szerint túl könnyűek voltak a döntő utak, ebben az örömben maximum csak Pálmai Gergely osztozott, ők ketten tudtak ugyanis megmászni minden bouldert a döntőből. 3 top mászással a harmadik helyet Tóth Mihály szerezte meg.

Érdemes megemlíteni, hogy a felnőtt férfi mezőny döntőjébe bekerült a 14 éves Fürstner Leon és ez az elmúlt évek alatt megszokott férfi döntős mezőny erődemonstrációját tekintve egy hatalmas teljesítmény! Leon egyébként sziklán mászott már 7c+ utat és a nemzetközi ifi versenyek rendszeres résztvevője is.

1. Nagy Ambrus
2. Pálmai Gergely
3. Tóth Mihály

A boulder Magyar Kupasorozatban Nagy Ambrus vezet, előnye 11 pont Pálmai Gergellyel szemben.

A hölgyeknél is a 8 boulder megmászása volt a beugró szint a döntőhöz, és itt is relatíve jól szét volt húzva a döntős mezőny (pacsi az útépítőknek!), nulla és 3 top között bármi elképzelhető volt. Az elképesztően izgalmas döntőben a lányok sorra mászták a topokat, és igazi ádáz küzdelem alakult ki Imre Léna és Zsákai Eszti között. Léna a top fogásról esett, ami végül meglett Esztinek, így itt szerencsére a megmászott utak darabszáma és nem a kísérletek száma döntött.

1. Zsákai Eszter
2. Imre Léna
3. Fischer Lili

A boulder Magyar Kupasorozatot két győzelemmel Zsákai Eszter vezeti.

A részletes eredménylistát, valamint a korosztályos eredményeket erre a linkre kattintva találjátok.

Szöveg: Izer Bálint, Pintér László