A budapesti Spider Clubban rendezték a szezon harmadik nehézségi versenyét, a III. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupát. A közönség még mindig hiányzott, de a versenyzők ezúttal is remek show-t produkáltak.

Bognár Nóri vezeti az összetettet

A női mezőny megszokott döntősei közül többen hiányoztak, sérülés vagy iskolai kötelezettség miatt. A nyolc döntőbe jutott mászó közül a tavalyi Aggtelek Kupát nyerő szabadkai Bognár Nóra nyújtotta a legjobb teljesítményt. Idei első győzelmével átvette a vezetést az összetettben is.

“A versenyen nem indultam nagyobb elvárásokkal, mivel az érettségi időszak miatt kb. 2-3 hetet kihagytam az edzésekből. A kis szünet miatt viszont nagyon ki voltam éhezve a mászásra, és alig vártam, hogy újra küzdhessek. A helyezés ellenére viszont úgy érzem, jobban is mászhattam volna, nem nagyon tudtam gondolkodni pár helyen a vizsgaidőszak leterheltsége miatt. Ennek ellenére nagyon jól éreztem magam, különösen a döntős útban élveztem a savasodással való versengést” – mesélte Nóri.
III. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupa 2021 női döntő

III. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupa 2021 női döntő eredménye

Tusnády Nimród lendületben

A férfiak versenyében ismét kitettek magukért a válogatott IFI A korosztály tagjai: Radics Attila, Tusnády Nimród és Vályi Gergő “Gege”. A boulderes kezdéssel sokaknak meggyűlt a baja a döntőben. A nap legjobbja végül Tusnády Nimród lett, aki eddig idén csak a legutóbbi két nehézségi versenyen indult, de mindkettőt megnyerte.

“A nehézségi most úgy érzem az erősségem kezd lenni. Az utóbbi bő 2 hétben kezdtem át állni igazán, mert jövő hétvégétől 3 nemzetközi verseny lesz egymás után (kötelesből). Habár azok jóval hosszabb utak lesznek, de az edzések alapján úgy vélem, elvárásaimnak megfelelően ki fogom tudni hozni magamból a maximumot” – nyilatkozta Nimród az mhssz.hu-nak.
III. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupa 2021 férfi döntő

III. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupa 2021 férfi döntő

Az összetett versenyben a férfiaknál továbbra is Vályi Gergő vezet, aki idén harmadszor lett második.

A döntőket utólag vissza tudjátok nézni az alábbi linkeken:

III. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupa női döntő

III. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupa férfi döntő