Vissza

A gyorsaság döntött Tusnády Nimród javára a Rotpunkt Magyar Kupán

Vályi Gergő és Tusnády Nimród is topot mászott a 6. Rotpunkt nehézségi mászóversenyen
@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoicG9zdF90aXRsZSIsInNldHRpbmdzIjp7ImJlZm9yZSI6IjxoMT4iLCJhZnRlciI6IjxoMT4ifX0=@

A 6. Rotpunkt Nehézségi Magyar Kupának a névadó székesfehérvári Rotpunkt Sziklamászó Egyesület mászóterme adott otthont. A versenyen összesen 73-an vettek részt a különböző kategóriákban.

"Nagy öröm volt egyesületünk számára, hogy ismét magyar kupafordulót rendezhettünk. Az egyesület tagjai már hetekkel az esemény előtt teljes erőbedobással dolgoztak azon, hogy a verseny a lehető legszínvonalasabb legyen. Az összes fogást leszedték és lemosták. Külsős útépítőket kértünk fel, hogy garantáltan minőségi utakon mászhassanak a versenyzők" - mesélte a főszervező Abonyi Gábor.

Tusnády Nimród és Vályi Gergő is topot mászott a 6. Rotpunkt Nehézségi Magyar Kupaforduló döntőjében, de Nimród egy perccel gyorsabb volt

A lányok döntőjében a győztes Lengyel-Mitzl Jázmin egyetlen fogásra volt a toptól

"Az egyesület tagjai már hetekkel az esemény előtt teljes erőbedobással dolgoztak azon, hogy a verseny a lehető legszínvonalasabb legyen"

"Új elemeket és fogásokat szereztünk be kimondottan a kupafordulóra. Szponzorokat kutattunk fel, aminek köszönhetően a tombola nyereményeinek összértéke meghaladta az 500.000 Ft-ot. A verseny lebonyolításában összesen 25 önkéntes vett részt" - tette hozzá Gábor.

A visszajelzések alapján mindenki nagyon jól érezte magát a versenyen. A selejtező utak nehézségét sikerült úgy belőni, hogy a mezőnyt viszonylag jól megszórja. A fiúknál a döntőbe került nyolc versenyzőből ötnek sikerült az összes selejtező utat teljesíteni. A lányoknál viszont nem volt olyan versenyző, aki minden selejtező utat meg tudott volna mászni.

A döntő utak is szépen megszórták a mezőnyt. A fiúknál végül Tusnády Nimród és Vályi Gergő "Gege" mászott topot, de Nimród ideje egy perccel jobb volt, mint Gegéé, így Nimród lett a győztes. A lányoknál Lengyel-Mitzl Jázmin jutott a legtovább a döntő útban, egyetlen fogással lemaradva a topról.

A nehézségi Magyar Kupa összetettjét a lányoknál továbbra is Bognár Nóra vezeti 345 ponttal, mögötte fej-fej mellett Lengyel-Mitzl Jázmin (263 pont) és Kerry Ella (260 pont).

A férfiaknál Vályi Gergő áll az élen (320 pont), Tusnády Nimród (300 pont)  és Radics Attila (265 pont) előtt.

A 6. Rotpunkt Nehézségi Magyar Kupaforduló teljes eredménylistáját megtekinthetitek erre a linkre kattintva.