Vissza

Az év mászása 2015

  PÁLYÁZATI KIÍRÁS (módosított) A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSZ) Hegymászó szakága a 2015-ös év sziklamászó teljesítményei alapján több kategóriában pályázatot hirdet „Az év mászása 2015” díjra. A díjazott négy kategória: Hegymászás, Nagyfalas és tradmászás, Boulder, Sportmászás. A pályázat célja: hogy népszerűsítse a szikla- és a hegymászást, teljesítményi szempontok alapján motiválja, kiemelje és bemutassa azokat a szikla- és hegymászókat, akik az adott évben szakmai és egyéb szempontokból a legjobb sportteljesítményt érték el, továbbá hozzájáruljon teljesítményükhöz, segítse fejlődésüket. pályázati kiírás: Az Év mászása 2015 pályázat módosítás   jelentkezési lap: Az év mászása 2015 adatlap A kategóriák leírása: Hegymászás kategória: alpesi, vagy expedíciós stílusban történő, akár vegyes mászótechnikát is igénylő csúcsok megmászása. Boulder kategória: jellemzően pár méteres magasságig (kb. 3-15 m) történő, max. boulder szivaccsal (crashpad) és/vagy fogóemberrel (spotter) biztosított (kötél nélküli) megmászás. Sportmászás kategória: jól biztosított, egy kötélhosszas útvonalak megmászása. Nagyfalas és tradmászás kategória: egy (trad), vagy több kötélhosszas (nagyfalas) útvonalak megmászása, akár saját elhelyezésű köztesek használatával. A pályázat értékelésének szempontjai: Sikeresség, nehézségi fokozat, biztosíthatóság, a megmászás stílusa, az útvonal jellemzői, egyéb körülmények. A pályázat feltétele: A mászásnak az előző naptári év (ez esetben 2015) során kell történnie, vagy elkezdődnie. Feltétel, hogy a pályázó rendelkezzen Magyar állampolgársággal, továbbá az életvitelszerű Magyarországon való tartózkodás. Feltétel, hogy a pályázó legyen tagja az MHSSZ valamely tagegyesületének (azaz rendelkezzen versenyzői engedéllyel, MOB plasztikkártyával és/vagy laminált MHSSZ igazolvánnyal)! Amennyiben ez nem teljesül, abban az esetben a nyertes pályázó maximum csak a címet kaphatja meg, az MHSSZ által felajánlott díjazást nem! Csak olyan pályázat értékelhető, amelyben a pályázó figyelembe vette és betartotta az adott helyre érvényes környezetvédelmi és természetvédelmi előírásokat, továbbá az adott helyen érvényes mászóetikai irányelveket. A Pályázati Bizottság (PB) tagjai, illetve hozzátartozóik nem vehetnek részt a pályázaton, vagy ha mégis, akkor az érintett PB tagnak le kell mondania és helyét a Hegymászó szakág vezetősége által felkért személynek átadnia. A pályázati anyag felépítése: a pályázat beadásához az alább mellékelt adatlapot kell kitölteni. A pályázathoz lehetőség szerint kérünk elektronikus formátumban (pdf, jpg, stb.) csatolni falrajzot (kalauz oldalt), fotó(ka)t, esetleg videót. A pályázat beadásának menete: A pályázatot a Hegymászó szakág Pályázati Bizottságának (PB) kell benyújtani, azaz drótpostán (E-levélben) az alábbi címekre elküldeni:
  • redtomi@gmail.com – Vörös Tamás (+36-70-222-3065)
  • bubb.ferenc@gmail.com – Bubb Ferenc (+36-30-400-9641)
  • babcsangaba@gmail.com – Babcsán Gábor (+36-70-369-3388)

A pályázat beadásának határideje: 2016. március 21.

A díjazásról: A pályázat során a pályázók közt szétosztható díjazás módját és mértékét az MHSSZ elnöksége fogja eldönteni, a beérkezet pályázatok pontos ismeretében. A Pályázati Bizottságnak lehetősége van az első helyezett mellé második, esetleg harmadik helyezettet állítani. A Hegymászó szakág nem tekinti kötelezőnek évenként valamennyi kategóriában a díj, ill. díjak odaítélését! A pályázatot a szakági Pályázati Bizottság lehetőség szerint 2016. március 30-ig elbírálja, és pályázat eredményéről elektronikus levélben küld értesítést a pályázóknak.

A díjak átadására várhatóan április 7-én, a BANFF hegyifilm fesztivál keretein belül kerül sor, a Corvin Moziban. A díjazottak oklevelet is kapnak, nevük, és teljesítményük az MHSSZ honlapján (www.mhssz.hu) is nyilvánosságra kerül.

Budapest, 2016. március 4.