Vissza

Film készült a sportmászó Vályi Gergőről

Márton Attila diplomamunkaként forgatott dokumentumfilmet Gegéről, melyben a sportág mellett elsősorban Gege elhivatottságát szerette volna bemutatni
Dokumentumfilm készült Vályi Gergőről, melynek hivatalos bemutatója a budapesti Gravity Boulderben lesz március 25-én péntek este 21:00 órától. Az Esterházy Károly Egyetemen tanuló Márton Attila különleges témát választott diplomamunkaként: dokumentumfilmet forgatott a 17 éves szügyi sportmászóról, Vályi Gergőről.
"Gegét a mászóközösségben talán már nem kell bemutatni senkinek sem. Azzal, hogy 2019-ben ifjúsági Európa-bajnok lett sportmászásban nagyban hozzájárult ahhoz, hogy itthon is egyre több ember kezdjen el mászni. 2020 nyarán fogalmazódott meg bennem, hogy szeretném, ha róla szólna a diplomafilmem. 1 évvel később pedig elkészült a dokumentumfilm, melyben megismerjük őt, a gyerekkorát, illetve a szüleit is. Bemutatják nekünk, milyen nehéz egy Magyarországon gyerekcipőben lévő sportágban Európai szinten érvényesülni. Remélem a film kicsit közelebb hozza egymáshoz a mászóközösséget és pár év múlva, akár egy teljes estén keresztül élvezhetjük a magyar mászókról szóló filmeket!"
A filmet hat nap alatt forgatták különböző helyszíneken, a Kis-Gerecsében, Gegéék szügyi otthonában, a Gravityben és a váci Ba-Rock boulderben. A filmben Gege és családja mellett több mászó is megjelenik.
"Bevallom, a hat forgatási nap nem volt könnyű, ugyanis nagyon sokszor kellett ugyanazokat a részleteket felvenni. Ezenfelül én sokkal jobban szeretek mászni, mint beszélni, így az interjúkat sem élveztem annyira. Ugyanakkor óriási élmény volt, hiszen bepillantást nyerhettem abba, hogy mennyi ember összehangolt, profi munkája szükséges egy rövidfilm elkészítéséhez"- mesélte Gege a nool.hu-nak.
A filmet tehát március 25-én pénteken este 21:00 órától nézhetitek meg először a Gravity Boulderben Budapesten. Addig is csekkoljátok az előzetest!