Vissza

Sportágfejlesztési stratégia 2024-2032

Elkészült a hegy- és sportmászás új sportágfejlesztési stratégiája, melynek mentén a mászóközösséggel közösen szeretnénk tovább építeni a sportág jövőjét

A Sportállamtitkársággal együttműködésben, szakembereink közreműködésével elkészítettük a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség új sportágfejlesztési stratégiáját, melynek mentén a mászóközösséggel együtt szeretnénk építeni a szabadidős és versenyszerű hegy- és sportmászás jövőjét.

A stratégia megalkotása rendkívül fontos szempont volt a Sportért Felelős Államtitkársággal folytatott közös munka fejlődése érdekében. Ennek köszönhetően egy évvel ezelőtt, Schmidt Gábor helyettes államtitkár úr felajánlotta, hogy dolgozzunk együtt ennek kidolgozásán, az NSŰ (Nemzeti Sportügynökség) két munkatársával, Kovács Somával és Szabó Péterrel.

A stratégia megalkotásánál a személyes kapcsolatot heti-havi rendszerességgel Kandrács Ildikó elnök asszony tartotta, aki felkérte a szövetség szakembereit a rájuk eső feladatkörök kidolgozására. Ezúton szeretnénk néhány nevet kiemelni a közreműködők közül:

Beliczky Péter - sportmászás
Erdélyi Balázs - szabadidősport
Ágoston Viktor - síalpinizmus
Sántha Gergő, Harangi Jani, Bódis Pál, Héjja Bálint - MHOK
Burucs Mária - antidopping
Hajós Barbara, Lukács Orsolya - hivatal
Bubb Ferenc - szakember képzés
Dr. Kiss Mariann - sportegészségügy
Kovács István - via ferrata
Pintér László - kommunikáció
Kovács Soma, Szabó Péter - tanácsadás, sportszakmai munka
Kandrács Ildikó és Nagy Ervin - minden más

"A bizalom Tőletek rendkívül fontos, hogy a stratégiát elfogadva elkezdhessünk közösen dolgozni, jövőt építeni ennek mentén, ugyanakkor ez az államtitkárság részéről a szövetség felé irányuló bizalom alapja is. Nagyon előremutató az együttgondolkodás és a jövőkép vizionálása mindazon szakemberek részéről, akikkel már van szerencsém több éve együtt dolgozni, és a mászósportok érdekében, értetek küzdeni" - mondta Kandrács Ildikó a tagegyesületeknek küldött kísérőlevelében.

A sportágfejlesztési stratégia honlapunkon a Szervezet menüpontban a dokumentumok között található, illetve közvetlen linkkel ide kattintva is eléritek. Elfogadásáról a február 28-án tartandó rendkívüli közgyűlésen döntenek a tagegyesületek. Esetlegesen felmerülő kérdéseitek esetén állunk rendelkezésetekre.