Vissza

KisGeri24 Sziklamászó és Highline Fesztivál 2021

Egy év szünet után nagy sikerrel rendezték újra a KisGeri24 Sziklamászó és Highline Fesztivált
@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoicG9zdF90aXRsZSIsInNldHRpbmdzIjp7ImJlZm9yZSI6IjxoMT4iLCJhZnRlciI6IjxoMT4ifX0=@

A tavalyi év kényszerpihenője után idén még nagyobb öröm volt számunkra, hogy ismét megtarthattuk a fesztivált. Az idei időpontot a szintén labilis tavaszi vírushelyezet miatt július harmadik hetére helyeztük át. Ez több szempontból is jó döntésnek bizonyult: a résztvevők is felszabadultabban vettek részt az eseményen, másrészt pedig a rendezéshez szükséges engedélyeket is időben megkaptuk.

Örömmel láttuk viszont korábbi versenyzőinket, de sok új nevezőnk is volt idén. Volt, aki kifejezetten a verseny miatt hamarabb jött haza féléves külföldi útjáról, egy lengyel lány ismerőse invitálására érkezett versenyzőként, sokan pedig életükben először, kifejezetten a fesztivál miatt jöttek el mászni a Kis-Gerecse kőfejtőbe.

A szervezők beszámolója a pandémia miatt egy év szünet után idén ismét megrendezett népszerű 24 órás eseményről

A Bivak SE szervezésében megrendezett fesztivál kiemelt szponzora a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség volt, akik pénzügyi támogatással segítették a rendezvényt.

"Nagy öröm volt látni, hogy a hazai mászóközösség mellett piaci szereplők is fontosnak tartják a fesztivált, és részt vállaltak annak megvalósításában"

Három számban indulhattak a versenyzők: a 6 órás versenyen 7 csapat, a 12 óráson 5 csapat, míg a fesztivál névadó versenyszámán, a 24 órás versenyen 4 csapat állt rajthoz. A közös rajtot pénteken 6 órakor tartottuk, a csapatok izgatottan indultak a kőfejtő különböző szektoraiba. A pontokat minden csapat önbevallásos alapon vezette magának.

A versenyzők a mászás mellett a 23 karátos udvar és a Panoráma-fal felett kifeszített highline-hevedereken, valamint a kőfejtő területén kihelyezett slackline-okon szerezhettek pluszpontokat. A hétvége programját reggeli és esti jóga, három erőnléti kihívás és egy jelmezverseny is színesítette.

Az idei fesztivál egyik új programja volt a szombat délutáni mászóoktatás, amelyen Monostori András (Mont Adventure SE) tartott elméleti és gyakorlati képzést a teljesen kezdő, vagy eddig csak műfalon mászók számára. Az ingyenes oktatáson – várakozásainkat jelentősen felülmúlva – mintegy húsz érdeklődő vett részt, az alkalom végén pedig mind lelkesen számoltak be élményeikről.

Az étkezésnél a Food Not Bombs Budapest önkéntes csapata volt segítségünkre, akik változatos vegetáriánus ételekkel valódi kis éttermet varázsoltak az erdő közepére.

A fesztivál környezetének megóvása és a kulturált versenykörülmények fejlesztése érdekében szükségesnek láttuk a korábban általunk ásott pottyantós wc-k helyett mobil wc-k kihelyezését a helyszínen. Az MHSSz támogatásának köszönhetően a bérlés megvalósult, két mobil wc-t helyeztünk el a kőfejtőben. A fülkék mellett szappan és csapos kézmosó kanna biztosították a higiénikus wc-használatot. A fülkék szállításának nehézségeit feledtete velünk a sok pozitív visszajelzés a versenyzők részéről, illetve az a tény, hogy a kőfejtő területét tisztább állapotban tudtuk visszaadni a természetnek a fesztivál után.

A rendezvény egyesületünk, a Bivak Alpin Sportegyesület önkéntes munkájának segítségével valósulhatott meg.

A fesztivál kiemelt szponzora a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség volt, akik pénzügyi támogatással segítették a rendezvényt. A rajtcsomagot és az értékes nyereményeket a Decathlon Magyarország, a Gránit Design Kft., a Függőágybolt, a Maxim Ropes és az Ocun Magyarország támogatásának köszönhetjük. A rendezvényhelyszín elemeit és a szombat esti közös bulit a RedBull Magyarország biztosította.

 

A 2021-es KisGeri 24 Sziklamászó és Highline Fesztivál eredményeit letöltheted erre a linkre kattintva.

Szöveg: Taigiszer Mónika

A fotókat készítették: Forgó Miklós, Fodróczi Zoltán, Kovács Benedek, Zichó Viktor, Taigiszer Mónika