Vissza

Országos Mászóterem-építési Program 2024 – Felhívás

A Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára az MHSSZ bevonásával 2024. évre kiírja az Országos Mászóterem-építési Programot, vidéki fókusszal

Országos mászóterem építési programot indít az MHSSZ bevonásával Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára. A program kifejezetten a Budapesten kívüli, vidéki településeket célozza. Alapvető törekvés, hogy országos szinten elérhetővé váljon a mászás, vidéken is legyen elérhető közelségben mászófal.

Kandrács Ildikó, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség elnöke örömét fejezte ki az újabb, mászósport infrastrukturális fejlesztését célzó, vissza nem térítendő támogatás kapcsán:

"Ez egy újabb, fontos lépés a sportágunk számára, hiszen a mászás népszerűsítése nagyobb, országos teret kap. Kiemelendően pozitív, hogy kizárólag fővároson kívüli, kifejezetten vidéki fejlesztések vannak a program fókuszában. Olyan városok jelentkezését várjuk, ahol jelen pillanatban nincs említésre méltó terem. Bízunk benne, hogy ez a lehetőség nemcsak a sportág országos népszerűsítéséhez, de a versenysport utánpótlás-neveléséhez is hozzá fog járulni."

A Program célja: A Magyarországon egyre növekvő népszerűségnek örvendő, olimpiai sportággá fejlődött falmászás szabadidősport és versenysport igényeit egyaránt figyelembe véve, sportmászást támogató, megfelelő sportszakmai szempontok szerint tervezett és kivitelezett, új beltéri mesterséges mászótermek építése 10.000 fő vagy afeletti lakosságszámú magyarországi településeken.

Jelen Felhívás keretében kizárólag Budapest közigazgatási területén kívüli megvalósítási helyszínek támogathatóak. A megvalósítási helyszínnel kapcsolatban a Támogató elvárása, hogy a létesítmény nyilvánosan elérhető, könnyen megközelíthető, közforgalom számára nyitva álló épületben (pl. bevásárlóközpont, barnamezős beruházás helyszíne) kerüljön kialakításra.

A teljes pályázati kiírást az Aktív Magyarország oldalán találjátok, erre a linkre kattintva.