Vissza

Sport43 - jelentkezési felhívás mászótermek részére

Az MHSSZ az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkársággal való együttműködés eredményeként jelentkezést hirdet magyarországi mászótermek számára a Sport43 programban való részvételre

Az MHSSZ az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkársággal való együttműködés eredményeként jelentkezést hirdet magyarországi mászótermek számára a Sport43 programban való részvételre.

Mi a Sport43?

A Sport43 program egy magán kezdeményezésként indult el 2021 januárjában, a COVID idején. A program küldetése az volt, hogy a hosszú bezártság után minél nagyobb számban vonja be a gyerekeket a sportolás örömeibe olyan módon, hogy térítésmentes lehetőséget nyújtott iskolai osztályok számára néhány különlegesebbnek ítélt sport kipróbálására. 2022-ben a falmászás is bekerült a Sport43 portfóliójába, így elindult a Climb43 program három budapesti és egy vidéki
helyszínnel. 2023-ban a Climb43 országos programmá vált, kibővített kínálattal országszerte 19 teremben folytatódott a sportág kipróbálása (immáron 11 vidéki, 8 budapesti helyszínen), nagyon pozitív visszhangja volt a pedagógusok, diákok körében.

2024-ben szeretnénk elérni, hogy a Climb43 program az eddigi célkitűzéseit megtartva, az előző évhez képest nagyobb költségvetésből gazdálkodva tovább erősödjön, további helyszínekkel gazdagodjon, hogy még több gyerekkel sikerüljön megismertetni a mászósportot.

A program időkerete: 10 hónap, 2024. szeptember 1 - 2025. június 30-ig.

A program során elvárt szolgáltatás:

A szolgáltató ezen időszakban hétköznaponként, délelőtt két időpontban, 9:00 és 12:00 órás kezdettel (amikor a mászótermek kihasználtsága kisebb mértékű) lehetőséget biztosítson 20-30 fős iskolás csoportok fogadása. Minden mászóteremben a gyermekcsoport nagyságának megfelelő számú falmesterek segítik a gyerekeket.

Foglalkozás menete:

A gyerekek érkezése, fogadása. Átöltözés után 15 perces bemelegítés, felszerelések biztosítása (zia; nehézségi mászásnál beülő, biztosító eszköz), biztonságtechnikai oktatás. A csoportok 2 óra mászóidőt kapnak, a gyerekek vetésforgóban mászhatnak a különböző utakon. A foglalkozás végeztével egy 15 perces nyújtás-levezetés következik.

Elvárások:

  • min. 20-30 fős csoport befogadására alkalmas mászóterem
  • min.1000 fő/tanév kvóta vállalása
  • igény szerint hétfőtől péntekig legalább napi két időpontban 9:00 és 12:00 órás kezdettel mászási lehetőség biztosítása
  • szükséges mászóeszközök és falmeseterek/oktatók biztosítása
  • 2024. szeptember 1. - 2025. június 30. között szolgáltatás vállalása

Díjazás:

Boulder és köteles mászótermek esetében egységesen 1.500 Ft/gyerek juttatás a szolgáltató számára. (Mivel a szövetség nem ÁFA körös ,a támogatás meghatározott összege bruttó elszámolásban, azaz áfával együtt értendő.)

A program megvalósítása az MHSSZ szakmai koordinációjára és a Sport43 program bejáratott szervezési és regisztrációs rendszerére, jól működő kommunikációs csatornáira épít.

Jelentkezés: a részvételi szándékot e-mailben kérjük eljuttatni Hajós Barbara program koordinátornak a hajos.barbara@mhssz.hu címre.
(Tárgy: 2024 Sport43 jelentkezés) a következők megadásával (terem név, kapcsolattartó, elérhetősége, szolgáltatási helyszín megjelölése - várossal, előzetesen vállalt kvóta, szolgáltatási csoport megnevezése: boulder / nehézségi). A program pontos részletei az elbírálás után részvételt nyert termeknek kerülnek kiküldésre.

Jelentkezési határidő: 2024. 06. 10. (hétfő) éjfél

Felhívás letöltése Word dokumentum formátumban