Jelentkezési felhívás

2019. május 15-én megjelent a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség által kiírt „Magyarországi vasalt utak” című jelentkezési felhívás

A jelentkezési felhívás célja a Magyarországon egyre növekvő népszerűségnek örvendő szabadidősportként, illetve aktív turisztikai tevékenységként funkcionáló via ferrata utak (magyarul: vasalt utak) számának bővítése. Továbbá információgyűjtés, amelynek eredménye egy Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány lesz , amelyet a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSZ) készít az aktív Magyarországért felelős kormányiroda részére, hogy ezáltal döntésre előkészítésre kerüljenek a lehetséges vasalt utak projektjavaslatai.

Az alábbi szervezetek nyújthatják be jelentkezésüket:

  • Vállalkozás
  • Nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet
  • Civil szervezet
  • Települési önkormányzatok
  • Állami, vagy önkormányzati fenntartási intézmények
  • Önállóan gazdálkodó állami intézmények
  • Államháztartási szervezetek, valamint államigazgatási szervek

Jelen jelentkezési felhívás keretében támogatásra javasolható minden olyan tevékenység, amely közvetlenül vagy közvetve kapcsolódik a megvalósítandó vasalt utak kialakításhoz.

Támogatható tevékenységek:
Kötelezően megvalósítandó minimum 1 db vasalt útvonal megépítése, kötelezően előírt nyilvánosság biztosítása, műszaki ellenőri szolgáltatás, sikeres eredménnyel ÉMI-TÜV SÜD Kft. által lefolytatott üzembehelyezést megelőző felülvizsgálat.
Egy adott fejlesztési helyszínen a vasalt út (utak) minimum 200 méter hosszúak legyenek. A megépítendő vasalt út minimum B nehézségű legyen, de csak akkor javasolható támogatásra a fejlesztés , ha B-nél nehezebb útvonal is kialakításra kerül vagy már található a helyszínen

A minimális támogatás összege jelentkezésenként (egy szervezet által benyújtott teljes projektterv) 10 millió forint, a maximális támogatás összege 60 millió forint.

  • A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
  • Támogatás tervezett mértéke: 100 %-os támogatási intenzitás.
  • Finanszírozás tervezett módja: előfinanszírozás

A jelentkezési felhívásra egy szervezet egy javaslatot nyújthat be. Egy jelentkezésben lehetséges több helyszínre benyújtani a fejlesztési igényeket.

A későbbiekben támogatott projektek várható támogatási és megvalósítási időszaka:

2020. január 1. – 2021. március 31.

A jelentkezési dokumentációkat 2019. július 15-ig várjuk a következő mail címen:
vasaltutak@mhssz.hu

A jelentkezési felhívás és mellékletei letölthetőek az alábbi linkekről, amelyekben a változtatási jogot a jelentkezés határidejéig fenntartjuk és a változtatásokat ezen a felületen közzétesszük.

***A vasalt utak felhívásra való jelentkezési határidőt 2019. július 31.-ig meghosszabbítottuk. A határidő lejárta után nem áll módunkban több jelentkezést befogadni!***

Jelentkezési felhívás

Jelentkezési adatlap

ÉMI-TÜV üzembehelyezést megelőző műszaki felülvizsgálat eljárásrendje

Megvalósítási és üzemeltetési terv

Nyilatkozat a jelentkezésről

Nyilatkozat a közbeszerzésről

A vasalt utak és a természetvédelem

VIA-FERRATA_TÜV