Figyelem! Határidő változás a 2-es pont, vasalt utakra vonatkozóan! A jelentkezési dokumentumok leadásának határidejét május 31-re módosítottuk!

 

1. Mászófalak – Jelentkezési felhívás

A Magyarország területén újonnan épülő, illetve már meglévő beltéri mesterséges mászófalak építésére, felújítására és bővítésére.

A felhívás teljes szövege az alábbi pdf dokumentumban olvasható, letölthető. A jelentkezéshez szüksége nyilatkozatot pedig erre a linkre kattintva tölthetitek le.

2. Sziklamászó iskolák, vasalt utak – jelentkezési felhívás

2020. február 17-én megjelent a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség által kiírt „Magyarországi vasalt utak és sziklamászó iskolák” című jelentkezési felhívás

A jelentkezési felhívás célja a Magyarországon egyre növekvő népszerűségnek örvendő szabadidősportként, illetve aktív turisztikai tevékenységként funkcionáló vasalt utak és meglévő sziklamászó iskolák felújítása és bővítése, illetve újak létrehozása. Továbbá információgyűjtés, amelynek eredménye egy Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány lesz, amelyet a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSZ) készít az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda részére, hogy ezáltal döntésre előkészítésre kerüljenek a lehetséges vasalt utak projektjavaslatai.

Az alábbi szervezetek nyújthatják be jelentkezésüket vasalt utakra:

 • Vállalkozás
 • Nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet
 • Civil szervezet
 • Települési önkormányzatok
 • Állami, vagy önkormányzati fenntartási intézmények
 • Önállóan gazdálkodó állami intézmények
 • Államháztartási szervezetek, valamint államigazgatási szervek

Az alábbi szervezetek nyújthatják be jelentkezésüket sziklamászó iskolákra:

 • 2020. évben MHSSZ tagsággal rendelkező sportegyesületek

Jelen jelentkezési felhívás keretében támogatásra javasolható minden olyan tevékenység, amely közvetlenül vagy közvetve kapcsolódik a megvalósítandó vasalt utak és sziklamászó utak kialakításhoz.

Támogatható tevékenységek:

Vasalt utak esetén kötelezően megvalósítandó minimum 1 db vasalt útvonal megépítése, kötelezően előírt nyilvánosság biztosítása, műszaki ellenőri szolgáltatás, sikeres eredménnyel ÉMI-TÜV SÜD Kft. által lefolytatott üzembe helyezést megelőző felülvizsgálat.
Egy adott fejlesztési helyszínen a vasalt út (utak) minimum 200 méter hosszúak legyenek. A megépítendő vasalt út minimum B nehézségű legyen.

A minimális vasalt utak támogatás összege helyszínenként 10 millió forint, a maximális támogatás összege 40 millió forint.

A minimális sziklamászó iskolák támogatás összege helyszínenként 1 millió forint, a maximális támogatás összege 5 millió forint.

 • A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
 • Támogatás tervezett mértéke: 100 %-os támogatási intenzitás.
 • Finanszírozás tervezett módja: előfinanszírozás.

A projektek várható támogatási és megvalósítási időszaka:

2020. május 1. – 2021. szeptember 30.

A jelentkezési dokumentációkat sziklamászó iskolák esetén 2020. március 31-ig, vasalt utak esetén az eredetileg kihirdetett 2020. május 15. helyett május 31-ig várjuk a következő e-mail címen:

vasaltutak@mhssz.hu

A jelentkezési felhívás és mellékletei letölthetőek az alábbi linkekről, amelyekben a változtatási jogot a jelentkezés határidejéig fenntartjuk és a változtatásokat ezen a felületen közzétesszük.

 Jelentkezési felhívás

Jelentkezési adatlap vasalt utak

Jelentkezési adatlap sziklamászó iskolák

ÉMI-TÜV üzembehelyezést megelőző műszaki felülvizsgálat eljárásrendje

Megvalósítási és üzemeltetési terv vasalt utak

Megvalósítási és üzemeltetési terv mászóiskolák

Nyilatkozat a jelentkezésről

Nyilatkozat a közbeszerzésről

A vasalt utak és a természetvédelem

VASALT UTAK_TÜV